Градска општина Звездара, у сарадњи са Удружењем „Сви на вагу“, обележила је први дан Православне нове године кићењем јелке која је претходно засађена на зеленој површини испред Општине.

„Јелка, поклон ЈКП „Зеленило Београд“ је симболичног назива „Др Спортико“, јер је циљ данашњег догађаја промоција спорта на Звездари и пружање подршке нашим успешним спортистима као што је Новак Ђоковић”, рекао је председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и истакао да нам је, дугорочно гледано, жеља да младе са Звездаре усмеримо ка спорту као најбољем начину неговања здравих животних навика“.

Председница Удружења „Сви на вагу“ Милка Раичевић се захвалила Општини на сарадњи и рекла да, након „Др. Здравка“ кога смо заједнички окитили прошле нове године, овогодишња јелка је намењена спорту и медаљама олимпијаца из 2021, као и наградама које ће наши спортисти тек освојити.

У кићењу јелке су, поред представника Општине и Удружења „Сви на вагу“, учествовали и спортски клубови са Звездаре: Фудбалски клуб „Звездара“ и Плесна школа „Аурора“, ђаци 2. и 4. разреда Основне школе „Драгојло Дудић“ и представници компаније „Александрија“ која је даровала пакетиће за све учеснике.