Округли сто са темом „Звездара – 13 година заједно против насиља“ (пракса, искуства, потребне промене, унапређење рада…) биће одржан, у организацији Комисије за родну равноправност председника  ГО Звездара, у понедељак, 26.11.2018. у 12 сати, у Библиотеци „Вук Караџић“, Ћирила и Методија 2.

Ово ће бити почетак Међународне манифестације „16 дана активизма против насиља над женама“ у организацији Комисије за родну равноправност председника ГО Звездара“ која ће и ове године на Звездари бити обележена низом догађаја.

Председник ГО Звездара Милош Игњатовић отвориће састанак у име домаћина и организатора.

„16 дана активизма против насиља над женама“ је глобална, светска кампања коју обележава 1700 организација у преко 100 држава света. Кампања почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава се 10. децембра Међународним даном људских права.

Звездарске институције, окупљене око Комисије за родну равноправност, већ 13 година заједно раде на решавању проблема породичног насиља. Учествовале су у пројекту „Повежимо заједницу“. Протокол о међусекторској сарадњи у процесу заштите жртава насиља у породици на територији ГО Звездара потписале су 2009. године.

Нови закон против насиља је у примени већ годину и по дана, учесници округлог стола – представници институција и стручњаци за област насиља говориће о искуствима у његовој практичној примени, као и у примени Протокола и потребама за прилагођавањем и променама на основу искустава у раду.