Волонтерски сервис Звездаре и Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом, са партнерским удружењима, традиционално обележавају 15.мај- Међународни дан породице са циљем да промовише значај породичних вредности и информише суграђане о постојећим програмима подршке породицама у свакодневном животу.

 

Будући да је ове године Дан породице „пада“ у недељу која је нерадни дан, манифестација ће бити одржана у петак 13. маја од 11,00 до 13,00 часова на платоу испред Општине. За посетиоце ће бити организован инфо пулт са корисним матријалима- постојећим програмима подршке појединцима и породицама које организује Општина и цивилни сектор чије активности подржава локална самоуправа. Заинтересовани суграђани  моћи ће да се укључе у интерактивне  радионице на којима ће  се исписивати поруке на припремљеним магнетима а најмлађи ће цртати и своје радове изложити на једнодневној импровизованој изложби на отвореном на тему „Моја породица“.

 

У манифестацији ће учествовати и удружење “Хлеб живота“ са корисним инфо материјалом намењеном породицама које брину о свом члану оболелом од неког облика деменције као и Удружење „Центар за бебе“ ће промовисати родитељство као породичну вредност у оквиру реализације пројекта „Беба ПЛУС“ и кампање „Обезбедимо пакете добродошлице за бебе широм Србије“.

 

За све посетиоце Волонтерски сервис са партнерима је припремио симболичне поклоне.Манифестација се одржава у складу са актуелним епидемиолошким мерама