Под покровитељством председника Републике Србије Александра Вучића на Београдском сајму отворен је шести „Сајам за треће доба”под слоганом „Град у коме године имају будућност”.

Отварајући сајам, који се одржава 28. и 29. маја, заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да градска власт брине о најстаријим суграђанима кроз разне програме који ће се даље развијати, уз подсећање да је у Србији 1,7 милиона пензионера, док их је у Београду 408.000.

– У Београду има 30 клубова за сеонире, а ове године биће отворена још два. Пензионерима је на располагању и „сениор картица” за попусте која ће обухватити још више погодности. ГСП пензионерима нуди погодности за коришћење јавног превоза у главном граду, чиме се Град Београд посебно поноси – навео је Весић.

Он је истакао да се зрелост једног друштва огледа у томе како брине о најмлађима и најстаријима.

– Ширићемо наше програме за старије, јер ви, пензионери, треба да уживате у трећем добу. Настојимо да створимо друштво у коме ће сениори уживати, одлазак у пензију бити празник, а време најстаријих суграђана испуњено различитим друштвеним активностима које ће га улепшати – указао је заменик градоначелника.

Он је пензионерима у име Града Београда и Владе Србија захвалио на труду и жртви коју су поднели када је Србију требало финансијски стабилизовати.

– Да није било вас, ова држава не би била финансијски стабилна и на ногама, а ви сте то урадили зато што сте градили ову земљу и зато што знате шта значи борити се за земљу и градити земљу – истакао је Весић.

Он је позвао посетиоце сајма да обиђу штандове градских и јавних предузећа како би се упознали са понудама за пензионере.

Првог дана сајма, челници Градске општине Звездара разговарали су на општинском штанду са старијим суграђанима и позвали их да користе бесплатне програме које је Општина припремила за њих.

Општина Звездара организује током целе године бесплатне излете за пензионере, најстарији Звездарци добијају персонализоване пропуснице за базен а општински Волонтерски сервис спороводи обуке рада на рачунарима, учење енглеског језика и радионице заната.

Сајму за сениоре присуствовали су заменик председника ГО Звездара Виолета Филип, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор, чланови општинског Већа Владан Јеремић, Милош Стоилковић, Александар Ђуричић, Роберт Милићевић, заменик секретара Скупштине Љиљана Филиповић и одборници Скупштине ГО Звездара.