Градска општина Звездара, Волонтерски сервис Зведаре и општинска Канцеларија за помоћ особама са инвалидитетом  обележили су  Међународни дан породице на тај начин што су у просторијама Сервиса, организовали радионицу и дружење волонтерки са породицама које имају члана са инвалидитетом.

 

Дружење родитеља кроз међусобну размену искуства и разговор са Јеленом Вулић, психологом и терапеутом и Катарином Јовчић, дефектологом и терапеутом, било је прилика да се присутни подсете најважнијих вредности и улога породице посебно у време у ком сви њени чланови осећају различите  притиске, имају много обавеза а мало времена да се заиста чују и граде блискост, узајамност и солидарност.

 

Кроз разговор уз послужење, кафу и чај, сви учесници су се сложили у оцени да многе друштвене промене имају велики утицај на породицу и њено функционисање, али оно што остаје непромењено је значај и улога коју породица има за нас и за цело друштво. Без обзира какви нас изазови чекају у животу, наша породица треба да је увек ту за нас.

 

Наглашено је и да су неопходни програми континуиране подршке породици као заједници, али и њеним члановима како би појачали вештине и компетенције родитеља деце свих узраста и да та помоћ треба да буде доступна и бесплатна, како интервентно када проблем већ постоји али још више и превентивно.