У веселој атмосфери, уз звуке омиљених дечјих песама и у присуству руководства Градске општине Звездара у суботу, 11.1.2020. одржана је манифестација „Новогодишња звездарска чаролија” у оквиру које су мали Звездарци добили на поклон пакетиће за Нову годину.

Поклоне је, за сву децу са Звездаре узраста до поласка у основну школу, обезбедила Општина Звездара у сарадњи са привредницима са наше општине.

Пакетићи су подељени на 4 локације: у Миријевском парку, на платоу испред Градске општине Звездара, на Коњарнику и у Великом Мокром Лугу.

Добродошлицу уз песму, деци је на платоу испред Градске општине Звездара, пожелео директор Театра „Вук” Светислав Гонцић. Затим се окупљенима обратио председник ГО Звездара Милош Игњатовић који је рекао да му је јако драго што види најмлађе Звездарце у оволиком броју ,пожелео им пуно здравља и да уживају у представи коју су извели глумци Тетра„Вук”.

Најмлађи становници Звездаре највише су се обрадовали пакетићима који су подељени свој деци која су са родитељима, бакама и декама дошла на неку од четири звездарске локације.

Весела атмосфера обележила је и Миријевски парк где су деца у пратњи родитеља испунила већи део овог омиљеног простора за игру. Након обраћања председника Скупштине ГО Звездара Александра Ерора, који им је пожелео добродошлицу и захвалио им што су у овако великом броју дошли на доделу новогодишњих пакетића, деца су уживала у новогодишњој представи.

Простор испод зграда у улици Рудо на Коњарнику био је много пре поднева, када је званично почела манифестација у оквиру које су подељени пакетићи деци са Звездаре, испуњен најмлађим житељима овог и околних звездарских насеља. Окупљенима се обратила заменик председника општине Виолета Филип која се захвалила свима који су дошли и рекла да је ово мали знак пажње за наше најмлађе у ово време даривања.

У Великом Мокром Лугу подељено је више од 600 пакетића. Малишане овог дела Звездаре поздравио је, у име Општине Звездара, члан Већа Александар Ђуричић. Он је свима пожелео срећне новогодишње и божићне празнике и рекао да је Општина Звездара одлучила да дарује најмлађе како би им улепша лапразнике.

Додели пакетића присуствовали су, поред чланова Већа и других општинских функционера, одборника звездарске Скупштине и запослених у Управи ГО Звездара и представници Града Београда.