Председник Градске општине Звездара, Милан Поповић, одазвао се позиву грађана Коњарника који станују у зградама Рудо1, Рудо 2 и Рудо 3, познатијим као „Источна капија Београда“ и одржао састанак 24. августа 2007. у МЗ „Војвода Путник“ са председницима скупштина станара и станарима ових зграда.

Грађани су позвали у помоћ председника општине са молбом за помоћ у решавању проблема који су од виталног значаја за око 1800 житеља ових зграда, а покушавали су да их реше годинама уназад, јер зграде су саграђене 1975.

Неки од најважних проблема су: неуређени прилази и степеништа зграда, пропале стазе за рекреацију, бетонирање степеништа и рукохвати на степеништима на улазима у зграде, на два степеништа од зграда према Устаничкој улици, поставити рукохвате на почетку Улице Лунета Миловановића и ургирати да се ова улица из двосмерне преиначи у једносмерну због недовољне ширине која угрожава безбедност пешака, уредити терене за децу и повећати број клупа, љуљашки, клацкалица и базена са песком, уредити кошаркашко игралиште око и између зграда, поставити нови асфалт,уредити и обележити паркинг простор, одгушити сливнике на паркинзима, уредити централни простор између три зграде…

Од овог састанка прешло се на конкретне акције: Улица Лунета Миловановића претворена је у једносмерну, обележени паркинзи, а почиње и уређење стаза платоа, степеништа, рукохвата, постављање клупа и љуљашки, уређење кошаркашког игралишта… Локација Рудо је ушла у план мини-пројеката Општине Звездара, чиме ће попримити сасвим нов изглед.