Уметност савијања папира Оригами била је тема радионице из циклуса под називом „ЛЕТО ОД ПАПИРА“ одржане у суботу, 12. јула 2014. у Месној заједници „Миријево“.

Двадесетак малишана је посматрало, истраживало и са одушевљењем пратило две дивне младе даме које су водиле ову радионицу. Мина Симић и Ана Петровић показивале су деци како се од папира праве животиње, биљке, разни предмети, гардероба…а затим су им помогле да све то и сами направе.

Своје уметнине су понели са собом да се похвале другарима и позову их да им се придруже следећом приликом.

Програм реализује организација Пријатељи деце Звездаре под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину и Градске општине Звездара, са циљем да деца и млади садржајно проведу своје слободно време, да стекну нова знања и подстакну се на самостални и креативни стваралачки рад.

До сада су полазници на радионицама научили да направе беџеве и животиње од папира, а наредне суботе, 19. jула у 18 сати биће на програму папирни авиони.

После тога распоред је следећи:

-субота, 26. јул – Поп-ап конструкције

-субота, 2. август – Правимо папир!

-субота, 9. август – Колаж

-субота, 16. август – Правимо књигу!

-субота, 23. август – Изложба „Лето од папира“ и додела диплома

Сви који желе да се опробају у овим вештинама могу да резервишу своје место путем телефона број 061/69-08-123 или на e-mail: pdzvezdara@gmail.com

С радошћу вас очекујемо!