- Gradska opština Zvezdara - https://zvezdara.rs -

Origami životinje na radionicama „Leto od papira“

[1]

Umetnost savijanja papira Origami bila je tema radionice iz ciklusa pod nazivom „LETO OD PAPIRA“ održane u subotu, 12. jula 2014. u Mesnoj zajednici „Mirijevo“.

Dvadesetak mališana je posmatralo, istraživalo i sa oduševljenjem pratilo dve divne mlade dame koje su vodile ovu radionicu. Mina Simić i Ana Petrović pokazivale su deci kako se od papira prave životinje, biljke, razni predmeti, garderoba…a zatim su im pomogle da sve to i sami naprave.

Svoje umetnine su poneli sa sobom da se pohvale drugarima i pozovu ih da im se pridruže sledećom prilikom.

Program realizuje organizacija Prijatelji dece Zvezdare pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu i Gradske opštine Zvezdara, sa ciljem da deca i mladi sadržajno provedu svoje slobodno vreme, da steknu nova znanja i podstaknu se na samostalni i kreativni stvaralački rad.

Do sada su polaznici na radionicama naučili da naprave bedževe i životinje od papira, a naredne subote, 19. jula u 18 sati biće na programu papirni avioni.

[2]Posle toga raspored je sledeći:

-subota, 26. jul – Pop-ap konstrukcije

-subota, 2. avgust – Pravimo papir!

-subota, 9. avgust – Kolaž

-subota, 16. avgust – Pravimo knjigu!

-subota, 23. avgust – Izložba „Leto od papira“ i dodela diploma

Svi koji žele da se oprobaju u ovim veštinama mogu da rezervišu svoje mesto putem telefona broj 061/69-08-123 ili na e-mail: pdzvezdara@gmail.com

S radošću vas očekujemo!