- Gradska opština Zvezdara - https://zvezdara.rs -

Osnovana mreže građevinskih inspektora

[1]

Građevinski inspektori Gradske opštine Zvezdara su 14.09.2016. godine, u Sava Centru, prisustvovali prvom sastanaku mreže građevinskih inspektora Stalne konferencije gradova i opština.

Mreža građevinskih inspektora osnovana je sa ciljem da doprinese što boljem sprovođenju propisa u oblasti inspekcijskog nadzora nad izgradnjom objekata i boljoj međusobnoj saradnji i koordinaciji rada i jedna je od 17 strukovnih mreža Stalne konferencije gradova i opština.

Prisutnima su se obratili Darinka Đuran pomoćnik ministra Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO, Milan Stefanović, USAID projekat za bolje uslove poslovanja, dr Jelena Jerinić, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta Union i Svetlana Brujić Marković, šef Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske opštine Zvezdara.

Teme prvog sastanka bile su popis nezakonito izgrađenih objekata i primena Zakona o ozakonjenju objekata, primena Zakona o inspekcijskom nadzoru i upoznavanje sa novinama iz Zakona o opštem upravnom postupku, čija puna primena počinje 1.7.2017. godine.