Заменица градоначелника Весна Видовић и градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак отворили су данас нови вртић „Биберче” на територији општине Звездара. Догађају су присуствовали председник и заменик председника ГО Звездара Владан Јеремић и Драгана Ђурић, чланови Већа ГО Звездара Станко Радовановић, Богдан Лековић и Мирослав Лазић, директор и председник УО Предшколске установе „Звездара” Милица Павловић и Љиљана Филиповић и директор Дома здравља „Звездара” др Александра Митровић.

 

Ово је 28. државни вртић на Звездари, налази се у Улици Ватрослава Јагића, површине је око 400 метара квадратних и у њега ће бити уписано око 70 малишана у две јаслене и једној мешовитој групи.

 

Весна Видовић је овом приликом истакла да су резултати које Град Београд има у образовању и дечјој заштити и те како видљиви на терену и да овај сектор остаје приоритет и за нови састав градске владе.

– Београд ће први пут бити без листе чекања за вртиће, с чим се Град дуго борио. Све започете пројекте у овом сектору ћемо наставити, јер је то оно што је родитељима неопходно – рекла је Видовићева.

 

Према Гаковим речима, новоотворени објекат је Град Београд закупио, а Секретаријат за образовање и дечју заштиту опремио. Како је објаснио, Секретаријат је обезбедио око 6,5 милиона динара за набавку намештаја, опремање кухиње, те за набавку дидактике за васпитно-образовни рад.

– Ово је једна од највећих општина па су нам потребе за проширивањем капацитета овде и веће и на томе се стално ради, траже се начини јер сама Општина нема много могућности за градњу нових вртића – рекао је Гак.

 

Он је истакао да је у последњих пет година уложено више од 260 милиона динара у обнову и опремање вртића на Звездари у које иде око 6.500 деце.

 

Владан Јеремић је захвалио Граду Београду и Секретаријату за образовање и дечју заштиту на ангажовању да општина Звездара добије још један нови вртић и истакао да Општина Звездара пуно пажње поклања најмлађима.

–Као једна од ретких општина у земљи са позитивним природним прираштајем Општина Звездара води одговорну популациону политику у којој је брига о најмлађима један од приоритета. Отварањем овог новог објекта Предшколске установе „Звездара” стварају се још бољи услови за бригу о најмлађима и њихово квалитетно одрастање што је за нас од изузетне важности-рекао је Јеремић.