Свечано отварање манифестације „Трг бајки”, која ће трајати до 15. јануара, одржано је у среду, 14.12.2016. на тргу испред Градске општине Звездара и Установе културе „Вук Стефановић Караџић”, Булевар краља Александра 77.

Градски менаџер Горан Весић је захвалио директору УК „Вук Стефановић Караџић” Светиславу Гонцићу и председнику општине Звездара Милошу Игњатовићу на организацији и изразио задовољство што се ова манифестација одржава већ другу годину и што полако постаје традиционална. Он је рекао да је „Трг бајки“ део новогодишње манифестације „Београдска зима“ и навео да ће сва деца која посете „Трг бајки“ имати прилику да слушају бајке, а забављаће их и жонглери и мађионичари. „Верујем да на овај начин показујемо да се Нова година не слави само у центру града, већ и у свим градским општинама. Кроз ову манифестацију ће у наредних месец дана проћи велики број деце и заиста можемо да кажемо да овде тренутно недостаје само снег, а с обзиром да су за ноћас најављене снежне падавине, можда ћемо већ ујутру имати снег и биће права Нова година“, рекао је Весић.

Манифестацију је пред великим бројем најмлађих, њихових родитеља, гостију и учесника програма отворио председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић који је поздравио све присутне и захвалио Установи културе „Вук Стефановић Караџић“ на овом дивном пројекту који се други пут организује испред Општине Звездара. „Ми, као градска општина, увек ћемо подржавати овакве манифестације“, рекао је он и пожелео свим Београђанима да им се у Новој години остваре све жеље.

Директор УК „Вук Стефановић Караџић“, наш познати глумац Светислав Буле Гонцић је изразио задовољство што се манифестација „Трг бајки“ одржава већ другу годину и додао да су за посетиоце организовани различити садржаји. „Овде ћемо имати едукативне, спортске, инклузивне, уметничке, као и радионице старих заната. Уз наше најлепше српске бајке, деца ће овде имати прилику да гледају луткарске представе, а као посебан куриозитет имаћемо и опере за децу“, рекао је Гонцић и позвао Београђане и госте Београда да дођу на „Трг бајки“.

На отварању манифестације најмлађе суграђане су забављали жонглери, мађионичари, кловнови, Деда Мразови, виле и други аниматори, а ту су били и балонџија са својим многобројним шареним балонима, бомбонџије чији је штанд привлачио многобројне посетиоце, а могли су се видети и други производи уметничких заната, новогодишњи украси, итд.

Након отварања манифестације, најмлађи посетиоци су од 18 сати могли да уживају у извођењу бајке „Немушти језик”, прве бајке на овогодишњем „Тргу бајки”.

После великог успеха прошлогодишње новогодишње манифестације „Трг бајки“, која је током месец дана окупила и забавила преко 70.000 малишана и њихових родитеља, учитеља и васпитача, организатори се надају да ће и ове године Београђани и гости Београда посетити „Трг бајки“ у још већем броју.

У реализацији програма ће учествовати и Природњачки центар из Свилајнца и Србијашуме са којима ће бити реализован богат забавни програм за децу. У амбијенту који дочарава повратак у детињство и машту свако ће пронаћи делић своје празничне радости.

На овом Тргу током децембра и јануара у претпразничном и празничном расположењу, уз богат програм, посетиоци ће имати прилику и да на најлепши начин упознају и уживају у нашој традиционалној култури и промоцији националних производа.

Трг бајки је јединствена манифестација на календару зимских забавних догађаја нашег главног града. Као најлепши увод у празнично славље, представља место најквалитетнијих новогодишњих садржаја: забаве и дружења, концерата, представа, забавних програма за децу, представљање старих српских заната и рукотворина, а…УЛАЗ ЗА СВЕ ПОСЕТИОЦЕ ЈЕ БЕСПЛАТАН.

Оживимо магију на Тргу бајки заједно!

Недељни програм на „Тргу бајки”, 15-18.12.2016.

15.12.2016.

11-13 часова- Волонтерски сервис Звездаре- радионице (за децу и одрасле)

12-12.45 часова- Читање бајки и песама (Катрина Орландић)

13-14 часова- Екорадионица Србијашуме

16-16.45 часова- Цурапроx радионице- Учимо да перемо зубе (луткарска представа)

17 часова- Бајка „Аждаја и царев син“
16.12.2016.

12 часова- ОШ Јелена Ћетковић (Хор)

12 часова- „Принц од марципана“- луткарска представа

13-14 часова- Еко радионица Србијашуме

16-16.45 часова- Curaprox радионице- Учимо да перемо зубе (луткарска представа)

17 часова- Бајка „Девојка бржа од коња“

18 часова- Максина лабораторија- Природњачки музеј Свилајнац

20 часова- Ожалошћена породица- слепи и слабовиди (сцена „Култ“)

17.12.2016.

12-13 часова- Радионица- „У луткама спавају многе приче“ (ЗЕЦ и Чувари заната)

14-15 часова- Читање бајки и песама (Катарина Орландић)

16-16.45 часова- Curaprox радионице- Учимо да перемо зубе (луткарска представа)

17 часова- Бајка „Чардак ни на небу ни на земљи“
18.12.2016.

12-13 часова- Елискир (друштвена игра)

14-15 часова- Читање бајки и песама (Катарина Орландић)

16-16.45 часова- Curaprox радионице- Учимо да перемо зубе (луткарска представа)

17 часова- Бајка „Златна јабука и 9 пауница“

18 часова- Бајка „Златна јабука и 9 пауница“