Градска секретарка за дечју заштиту Љиљана Јовчић отворила је данас вртић „Звончица”, у Улици Љубише Миодраговића у Миријеву. Отварању вртића је присуствовао Милан Поповић, председник Градске општине Звездара.

У изградњу вртића из буџета Града је уложено 240 милиона динара. Објекат има површину од 2.200 квадратних метара, а у свом саставу има и перионицу и прихватну кухињу. У вртићу, који је у саставу Предшколске установе „Звездара”, боравиће око 300 деце. Предшколска установа у свом саставу има 22 објекта са 4.898 малишана.

Љиљана Јовчић је истакла да је отварање вртића „Звончица” у складу са стратегијом града да се за свако дете обезбеди место у вртићима и да отварањем овог вртића насеље Миријево више неће имати проблема са листом чекања, а да ће до краја овог месеца проблем бити решен и у другим градским општинама, јер ће се наћи места за свако дете чија су оба родитеља запослена. Поред овога, најавила је да ће општина Звездара у овој години добити три наменски грађена објекта, од којих је „Звончица” први. Укупна површина сва три објекта је око 6500 метара квадратних, а примиће више од 900 деце. Следећи објекат који ће бити отворен на Звездари, такође, се налази у Миријеву и биће отворен за петнаест дана. До краја године ће бити изграђен и објекат у Великом Мокром Лугу.

Председник Градске општине Звездара Милан Поповић изразио је велику захвалност градоначелнику Београда и градској секретарки за дечју заштиту за лични ангажман у решевању проблема недостатка места у београдским вртићима, који је у ранијем периоду био велики и истакао спремност ГО Звездара да, заједно са Градом, настави да решава питања битна за квалитет живота својих грађана.