Градоначелник Београда Синиша Мали и министар здравља Златибор Лончар обишли су новоизграђену здравствену станицу у Малом Мокром Лугу, која је данас почела да прима пацијенте. Обиласку савремене здравствене станице присуствовали су вршилац дужности градског секретара за здравство Вера Дражић, в. д. подсекретара Александар Стефоски, председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић, директор КБЦ „Звездара” др Петар Сворцан и бројни грађани Малог Мокрог Луга.

Градоначелник Синиша Мали истакао је да је новоизграђена здравствена станица најмодернија у Београду, што представља још једно испуњено обећање дато грађанима овог дела Београда.

 

„Прошле године поставили смо камен темељац и данас имамо најмодернији објекат примарне здравствене заштите. Испуњавамо обећање да у свим деловима Београда квалитет живота мора да буде једнак, без обзира на то да ли живите на Врачару, Старом граду, у Обреновцу, Малом Мокром Лугу, на Видиковцу  или негде другде. Данас смо отворили ову здравстену станицу, прошле године отворили смо две у Јајинцима  и насељу „Степа Степановић”, а за месец до два биће завршен и нови дом здравља на Лабудовом брду, који се чекао више од двадесет година“  рекао је Синиша Мали.

Он је истакао да се улагања у инфраструктуру Београда настављају и у идућој години.

 

„Наредне године очекују нас улагања у дом здравља у Борчи, здравствена станица у Угриновцима, проширење дома здравља у Обреновцу и заједно са куповином 12 нових возила за домове здравља и девет за Хитну помоћ суграђани могу да се увере колико се трудимо да побољшамо примарну здравствену заштиту. Више не мора да се путује далеко до лекара, већ суграђани лекара имају у близини, што доказује и ова здравствена станица у Малом Мокром Лугу. Ово је била и прилика за запошљавање нових лекара и медицинских сестара јер их има који су на посао чекали и по осам година“ рекао је Мали, захваливши  на сарадњи министру Лончару на ангажовању да становници овог дела Београда добију савремени објекат здравствене заштите.

Министар здравља Златибор Лончар је подсетио да су многи сумњали да ће здравствена станица бити завршена у року.

„Не само да су испоштовани рокови већ је и урађено више од планираног. Ово је један од најсвременијих објеката те врсте у Београду и Србији, чиме испуњавамо дато обећање да ћемо приближити медицинску помоћ и то ћемо наставити да радимо и даље. Овај објекат има и дечје игралиште, стоматологија већ ради, а ускоро ће бити педијатрија и нова лабораторија. Обезбеђен је приступ и за инвалиде, а од септембра почињемо са акцијом превентиве на начин да ми дођемо до суграђана и учинимо све да спречимо болест уместо да је лечимо“ рекао је министар Лончар.