Клизалиште на „Олимпу“ је отворено у недељу, 18. децембра уз присусто неколико стотина грађана, од којих је већина дошла да први пут ове зимске сезоне опроба клизаљке.

Кратак уводни прогам, обраћање Весне Росић директорке СЦ „Олимп“ и Зорана Вулетића, заменика председника Градске општине Звездара, употпуниле су две тачке уметничког клизања, које су извеле клизачице клуба „Хелена Пајовић“. Нестрпљива публика једва је чекала да закорачи на лед, а придружиле су им се аниматорке „Деда Мразице“, чланице Студија за анимацију „Чигра“, обучене у препознатљиве црвено-беле костиме.

Уз звуке музичких хитова, које су пуштали познати београдкси ди-џејеви Зое Кида и Ниче, из „Земље грува“, на леду су се приказивале вештине многобројних клизача свих узраста. „Деда Мразице“ су имале задатак да изаберу по четрдесет најхрабријих, највештијих, најоригиналнијих клизача и да им уруче награде у виду купона за топле напитке. Атрактивне аниматорке помагале су несигурним клизачима да се опусте на леду и допринеле да прво клизање добије празнични изглед.

Прво клизање у зимској сезони употпунили су светлећи новогодишњи украси, мирис куваног вина и топле чоколаде, а бројни бесплатни термини за клизање и програми за школарце обећавају посећену сезону у Спортском центру „Олимп“.