Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић отворио је реконструисано дечје игралиште у Улици Јелене Миоч у Учитељском насељу , које је изграђено у складу са најновијим Правилником о безбедности дечјих игралишта и паркова.

Догађају су  присуствовали председник и заменик председника ГО Звездара Милош Игњатовић и Виолета Филип, председник Скупштине ГО Звездара Александар Ерор, чланови општинског Већа Владан Јеремић, Милош Стоилковић, Александар Ђуричић, Душан Игњатовић, Роберт Милићевић, секретар и заменик секретара Скупштине општине Звездара Славко Бабић и Љиљана Филиповић, заменик начелника Управе ГО Звездара Горан Јевтић и извршни директор за оперативне послове ЈКП „Зеленило-Београд“ Наташа Шишаковић.

Радојичић је навео да је у реконструкцију уложено шест милиона динара и нагласио важност извођења радова по најсавременијим стандардима како би се евентуално повређивање деце свело на минимум. Указао је да је игралиште потпуно ограђено, да се испод реквизита налази гумена подлога, као и да је омогућен приступ колицима.

– Заједно са околном зеленом површином, игралиште се простире на 1.500 квадратних метара, На игралишту су постављени реквизити намењени деци од две до четири, односно пет до 12 година. Постављено је девет клупа, травњак је обновљен, а засађене су и нове биљне врсте – рекао је Радојичић.

Према његовим речима, за Град Београд је изузетно важно да постоји што већи број уређених игралишта јер је у данашње време веома битно да деца имају услове да проводе време ван куће уз што више физичке активности.

– Од почетка 2018. године до данас ЈКП „Зеленило-Београд“ је изградило или реконструисало  47 дечјих игралишта. У току ове године, планирано је укупно 28 игралишта, од којих се тренутно ради на 10. Игралишта уређена на овај начин смо раније виђали само у економски развијенијим земљама, али сада је то случај и у Београду. Желимо да обезбедимо максимално добре услове свој деци Београда, када је правилан развој у питању – додао је градоначелник.

Радојичић је истакао да Град Београд такође води рачуна да деца имају добре услове за игру, развој, образовање и здравствену заштиту.

– Руководство општине Звездара веома добро ради свој посао и ово је четврто игралиште на њиховој територији које је уређено на овај начин.  Важно је да се сви делови града равномерно развијају, као и да квалитет живота свих Београђана буде на највишем могућем нивоу – поручио је Радојичић.