У Великој сали Градске општине Звездара, данас је уручено још 80 пакета добродошлице родитељима звездарских беба рођених 2022. и 2023. године. Поред родитеља, на малу свечаност, осму по реду (од јуна прошле године), дошли су и понеки бака и дека, али и најмлађи Звездарци којима су поклони намењени.

 

Поклоне за најмлађе Звездарце је уручио председник ГО Звездара Владан Јеремић, са сарадницима, који је, честитајући родитељима, бакама и декама придошлице у њихове породице, рекао да је ово акција на коју је јако поносан, јер има за циљ да се најмлађим Звездарцима пожели добродошлица, а њиховим породицама мало помогне у периоду када су добиле новог члана.

 

Владан Јеремић је рекао да према подацима најновијег Пописа становништва општина Звездара има највише нових становника, и да је важно истаћи да наша општина има позитиван природни прираштај због великог броја беба које се на њој рађају, током 2022. године у Породилишту КБЦ „Звездара” рођено је више од 2.000 беба.

„Због тога смо, поред свих других активности које су намењене најмлађим становницима Звездаре, организовали и ову, која је можда најлепша од свих. Поред поделе пакета добродошлице за бебе, Општина дарује децу новогодишњим пакетићима, поклонима за полазак у први разред основне школе, организује позоришни фестивал „Позориште Звездариште”, награђује ученике генерације звездарских школа, поклања ауто седишта за децу и организује низ догађаја којима је циљ да покажемо деци и младима да смо на њих поносни”-рекао је Јеремић.

 

Поред пакета добродошлице, који су једнообразни и чија је вредност 5.000 динара, родитељи звездарских беба добили су и комплет од 3 књиге за правилно информисањe о раном развоју деце и одговорном родитељству.

 

На догађају коме је присуствовао већи број најмлађих Звездараца пакети добродошлице су уручени и родитељима три пара близанаца, а од 80 пакета девојчице су добиле неколико више од дечака.

 

Присутни родитељи су захвалили Владану Јеремићу и Општини на организацији ове акције која им, како су рекли, пуно значи у првим месецима по доласку беба у домове, јер је у пакетима које су добили све корисно.