Позориште „Пан театар“ од 29. септембра до 5. октобра 2017. учествовало је на интернационалном фестивалу позоришта за децу у Минyангу – Република Кина – Сечуан, на позив уметничког директора Фестивала, уз позоришта из Кине, Немачке, Израела, Литваније, Шпаније, Чешке, Шведске, Камеруна.  Представили су се комадом  „Мачак и петао“ по песми Бранка Ћопића, у режији Александра Малетина, у којој играју Оливера Викторовић Ђурашковић, Александра Ђурић, Тијана Јанковић и Стефан Ковачевић а маску, костим и сценографију потписује Милан Вујић.

„Пан театар“ је, због изузетног интересовања публике, представу „Мачак и Петао“ одиграо чак дванаест пута за четири дана фестивала. Представа је, упркос другачијој култури, веома дотакла дечију публику у Минyангу, а деца која су учествовала, навијала, плакала, доказала су да добро позориште говори универзалним језиком.

Високом квалитету организације Фестивала допринеле су радионице, у којима су представници  позоришта размењивали искуства са колегама из Европе, Азије и Африке. Србија и Израел су на позив Уметничког директора фестивала и Министра за културу Републике Кине учествовали и на форуму на тему „Позориште за децу и драма у школама“.

Оливера Викторовић Ђурашковић је говорила на форуму као представник Србије, након чега  је добила позив за поновни долазак у Кину и учешће на форуму у Ченгду на исту тему, већ 27.10.2017.  Позориште „Пан театар“ је  добило позив да са истом представом учествује у новембру 2018. на интернационалном фестивалу дечијих позоришта у Шангају . Кроз радионице и дружење створене су везе међу позоришним уметницима и у току су  преговори  за  учешће на фестивалима у Израелу и Пекингу.

Сарадња са кинеским позориштима започела је на 13. Дечјем позоришном фестивалу „Позориште Звездариште“ 2016. године, када је у такмичарском програму наступило позориште из Шангаја „Нинеду Театар“, а у оквиру пратећег програма , одржана радионица за младе уметнике „О позоришту Далеког Истока“ у организацији  „Аситеж“ Србије.