Четвртог дана Дечје недеље на Звездари најмлађи Звездарци су имали прилику да учествују у два занимљива и лепа догађаја:

У Основној школи „Вељко Дугошевић”, под називом „Играмо, плешемо”, реализована је интерактивна плесна радионица у сарадњи са Плесним клубом „Салса примера”, у којој је учествовало више од 100 малишана из звездарских вртића и основних школа. Радионица је реализована са циљем развијања и неговања плесне културе код деце и младих.

Присутне дечаке и девојчице је, у име ГО Звездара, поздравила Весна Петровић Урошевић, шефица општинског Одељења за друштвене делатности.

Након тога, најмлађи Звездарци, њихови васпитачи и наставници су имали прилику да са Лином, Лидијом и Владом из Плесног клуба „Салса примера” вежбају кораке и играју уз музуку коју их је „носила”.

По осмесима најмлађих видело се да им је ова радионица била занимљива и да су на њој уживали.

Након овога, у Библиотеци-галерији „Бранко Миљковић” је одржан сусрет деце са књигама и писцима Издавачке куће „Креативни центар” на коме је данас своју књигу „Кад прича причу прича” представила Весна Гајовић. На радионици су учествовали ученици млађих разреда основне школе.

На програму манифестације „Дечја недеља на Звездари 2016” у петак, 7.10.2016. ће бити:

9,00 – Дом за стара лица „Вождовац“, Качерска 6-12У ИГРИ ЗАЈЕДНО! – посета и дружење деце и младих са старима у Дому „Вождовац“ уз заједничко играње шаха, домина, „Не љути се, човече“, решавање укрштених речи и др. игара – у оквиру програма „Међугенерацијски мостови“ (ученици Медицинске, Зуботехничке и Геодетске техничке школе)

12,00 – Фармацеутско-физиотерапеутска школа, Донска 25-27 (Мултимедијална сала) НЕШТО ШТО НИЈЕ ИГРА – „Дијета за тинејџерке – УПС!“ др Јагода Јорга – представљање књиге са интерактивном радионицом – за старије основце и средњошколце

Дечју недељу реализују Пријатељи деце Звездаре под покровитељством Градске општине Звездара, а сви програми су бесплатни.