У Шестој београдској гимназији је 22. октобра 2019. одржана прва радионица креативног писања на овогодишњој „Звездаријади – фестивалу културе младих”.

Тридесет ученика Шесте и Седме београдске гимназије, Медицинске школе на Звездари и Фармацеутско-физиотерапеутске школе учествовало је у у првој радионици. Међу новопридошлим, било је и старих полазника радионица који су учинили да се ишчекивање врло брзо претвори у креативну и радну атмосферу.

Тема прве радионице била је припрема за писање. Разговарало се о интересовањима полазника, њиховим ставовима по различитим друштвеним и језичким питањима, о томе чиме се руководе у одабиру грађе и шта све може бити грађа за писање.

Радионице креаивног писања води Радица Смиљковић. Следећа радионица заказана је за 30. октобар у Медицинској школи на Звездари.

У оквиру књижевног стваралаштва расписан је наградни Конкурс за најуспешнију кратку  причу и песму. Млади, узраста од 15 до 25 година, могу своје радове да пошаљу на адресу riznicareci@gmail.com до 15. марта 2020. године.

Организатор активности у оквиру књижевног стваралаштва је удружењеРизница речи, које су основали звездарски наставници књижевности, новинари и писци, а покровитељ Фестивала је Градска општина Звездара.