Председник ГО Звездара Владан Јеремић обишао је данас са чланом Већа Александром Ђуричићем и одборницима у Скупштини ГО Звездара Ненадом Абрамовићем и Дејаном Лазићем радове на изградњи нове саобраћајнице којом ће бити повезане општине Звездара и Гроцка.

Наиме, на иницијативу грађана, а уз подршку Града Београда, радници ЈКП Београд пут започели су са радовима на деоници дугој 800 метара која ће асфалтом спојити улице Народног фронта у Малом Мокром Лугу и Жељка Миливојевића у Калуђерици. Вредност инвестиције је преко 30 милиона динара, а рок за завршетак посла је до краја године.

Нова саобраћајница ће, у значајној мери растеретити саобраћај на тзв. Смедеревском путу, поготово у наредном периоду док буду трајали радови на изградњи топловода на траси Коњарник-Мали Мокри Луг – Миријево-Винча.

„Реализацијом овог посла, још једном смо потврдили да као локална самоуправа имамо разумевање за потребе суграђана, а у циљу изградње недостајуће инфраструктуре и самим тим побољшања квалитета живота. Нова саобраћајница ће управо ово омогућити великом броју становника, пре свега Малог и Великог Мокрог Луга и Калуђерице“-нагласио је Јеремић.