У Великој сали Градске општине Звездара, уручени су данас пакети добродошлице родитељима још стотину беба рођених од 1.јануара 2022.године. Поред родитеља, на малу свечаност, пету по реду у овој години, дошли су и понеки бака и дека, али и сами Звездарци којима су поклони намењени.

 

Поклоне су уручили председник ГО Звездара Владан Јеремић са сарадницима, и овог пута изузетно, Дарија Кисић, министарка за бригу о продици и демографију.

Председник општине је, честитајући родитељима, бакама и декама, придошлице у њихове породице, нагласио да Звездара жели да буде добро место за живот за све генерације а најмлађе посебно. Поред пакета добродошлице, Општина помаже младим родитељима набавком ауто седишта, али и програмима подршке у оснаживању у најважнијој улози родитеља, реализујући Школу родитељства.

 

Поздрављајући присутне министарка Кисић је нагласила да свеачности присуствује овог пута пре свега као Звездарка и да јој је драго што живи на општини која већ годинама бележи позитиван природни прираштај.

Звездара последњих неколико година, поред тога што важи за једну од градских општина најпожељнијих за живот, водећа је и по броју новорођене деце. Због тога се улагање у садржаје и програме намењене најмлађим суграђанима налази у врху приоритета Општине.

 

Са жељом да пружи подршку и додатно улепша долазак на свет најмлађих Звездараца, Градска општина Звездара свим бебама рођеним од 1. јануара 2022. године дарује поклоне добродошлице- пакете за бебе. Општина позива све родитеље/старатеље деце која су рођена од 1.јануара ове године и која имају пријаву пребивалишта/боравишта на територији Градске општине Звездара да искористе ово право и поднесу пријаву за поклон пакет за бебу.

 

Пријавни формулар можете прузети ОВДЕ.

Пријава се подноси електронски на ОВОМ ЛИНКУ или подношењем пријаве са наведеним доказима на писарницу Градске општине Звездаре, Булевар краља Александра 77. Додатне информације од 7:30 до 15:30 часова на број телефона 3405 958.

Уколико немате goоglе налог, можете попуњену и скенирану пријаву кao и тражена документа (скенирана Потврда о извршеној пријави пребивалишта детета и скениран Извод из матичне књиге рођених детета), као доказе, да доставите електонским путем на e-mail адресу: bebipaketi@zvezdara.org.rs .