- Gradska opština Zvezdara - https://zvezdara.rs -

Polaznici obuke „Put do uspešnog preduzetnika” dobili sertifikate

[1]Sertifikate o uspešno završenoj dvodnevnoj obuci „Put do uspešnog preduzetnika”, koja je realizovana u saradnji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i Gradske opštine Zvezdara, dobilo je više od 70 polaznika. Sertifikate su im u petak, 23.3.2018. u Opštini Zvezdara uručili članovi Veća GO Zvezdara Vladan Jeremić i Miloš Stojilković i Branislava Poznanović, rukovodilac Službe Zvezdara NSZ.

[2]Polaznike obuke je, u ime Gradske opštine Zvezdara i svoje lično ime, pozdravio Vladan Jeremić, član opštinskog Veća koji im se zahvalio na pokazanom interesovanju i želji da steknu nova znanja koja će im pomoći u pokretanju sopstvenog posla. On se zahvalio i Nacionalnoj službi za zapošljavanje, sa kojom Opština ima dugu i dobru saradnju, na organizaciji ove obuke koja treba da doprinese da se broj nezaposlenih mladih ljudi sa Zvezdare još više smanji i istakao da će Gradska opština Zvezdara i dalje podržavati sve dobre ideje i projekte koji imaju za cilj smanjenje nezaposlenosti.

[3]Polaznici koji su sa uspehom završili ova obuku dobili su sertifikate koje izdaje NSZ i koji predstavljaju jedan od uslova za učešće na konkursu za dodelu subvencija za započinjanje sopstvenog posla i time im je omogućeno da konkurišu za subvenciju za samozapošljavanje, po javnom pozivu koji je objavljen 14. februara 2018. godine i traje do 16. aprila 2018. godine.

[4]Tokom dva dana obuke polaznici su mogli da dobiju informacije o ekonomskoj motivaciji za preduzetništvo, definisanju poslovne ideje, pravnim aspektima biznisa, izradi biznis plana. To im je omogućilo da provere opravdanost svoje poslovne ideje, sagledaju prednosti i rizike preduzetništva, spoznaju svoje preduzetničke sklonosti, informišu se o postupku registracije i aktuelnim zakonskim propisima, popune Zahtev sa biznis planom.

Interesovanje za ovu obuku je uvek veliko u svim filijalama NSZ, a nove obuke će biti organizovane u zavisnosti od zainteresovanosti korisnika.