Градска општина Звездара се овог лета потрудила да свим својим грађанима улепша лето богатим спортско-рекреативним и културним садржајима које је спремила као разоноду у току најтоплијих месеци.

Становници Миријева, Великог и Малог Мокрог Луга и Лиона имаће прилику да од 21. јула уживају у  новим остварењима домаће кинематографије и то потпуно бесплатно, на пројекцијама под отвореним небом и у опуштеној летњој атмосфери. Летњи биоскоп стартује 21. јула у Миријеву (на Миријевском шеталишту) и трајаће током петка, суботе и недеље, а наредних викенда премешта се у Мали и Велики Мокри Луг, а потом и на Лион.

Становници Звездаре ће имати прилике да погледају најпопуларније домаће филмове, међу којима су „Santa Maria Della Salute”, „Зона Замфирова 2”, „Војна академија 3”, „Бисер Бојане”, као и многи други. Као шлаг на торту, неки од главних глумаца ових филмских остварења лично ће поздравити грађане пре филмских пројекција и остати на биоскопском дружењу под ведрим небом.

Отворени биоскоп само је једна у низу активности коју је ГО Звездара осмислила у склопу великог пројекта „Лето на Звездари“, у ком се потрудила да свим својим грађанима разних узраста осмисли мноштво различитих летњих садржаја и учини им боравак у главном граду што пријатнијим и примамљивијим. Планиране активности биће ускоро доступне и видљиве на сајту ГО Звездара.