Настављајући реализацију 4.Дана сениора на Звездари, Волонтерски сервис Звездаре организовао је интерактивне радионице под називом „Дам -даш“ и „Дрво порука“.у петак, 19. септембра на платоу испред Општине Звездаре

У радионицама су учествовали суграђани свих узраста, исписујући и цртајући поруке сениорима на који начин могу своје пензионерске дане да учине бољим и задовољним.Најмлађи су правили рођенданске честитке својим бакама и декама, желећи им дугу и здраву старост а мала изложба њихових радова најбоља је потврда да ће баке и деке увек бити драгоцене за најмлађе, највећа подршка у одрастању.

Суграђане су волонтери информисали о услугама и програмским активностима које су намењени сениорима током целе године а било је и заинтересованих будућих волонтера које је интересовало како се постаје звездарски волонтер.

Велико интересовање је изазвала мала пратећа изложба радова који су настали на креативним радионицама које се одржавају сваког уторка у Волонтерском сервису Звездаре. Било је ту букмаркера, предмета од стакла, дрвета и пластике осликаних или украшених декупаж или витраж технихом, емотивне зимнице и уловљених срца.

Уз дружење и разговор о потребама већине старијих суграђанима, начину и могућностима да свакодневни живот и општа слика у јавности о старењу и старијим људима буде ведрија и хуманија, на Дрвету порука завршило је стотинак порука упућених сениорима. Ево неких од њих

-Да није старијих, не би било ни младих. Оптимизам је најважнији, зато-главу горе! Зорица, 53 г.
 

-Мајке нам требају и кад остаре и кад су немоћне, да нас теше и загрле. Марија, 48 г.

-Будите задовољни оним што имате, борите се за боље и увек главу горе. Пилип, 71 г.

-Поштујте старост и за њу сачувајте све најлепше. Јасна, 40 г.

-Ништа на овом свету није вредно нестанка вашег осмеха! Увек ће бити неког коме ће ваш осмех много значити а ваше постојање нама значи све. Будите здрави и весели! Тина,16 г.

-Осмех на лицу и уживајте док можете! Вера, 74 г.

-Чувајте пријатеље, они су најбоље друштво! Филип, 13г.

Реализацијом данашњих радионица, завршени су 4.Дани сениора на Звзедари. Манифестација је протеклих 5 дана окупила преко 300 учесника са Звзедаре и других београдских општина.