У оквиру звездарске Школе родитељства, у четвртак, 2.6.2022. у сали Градске општине Звездара одржано је ново предавање намењено будућим родитељима.

Поред педијатра Александре Митровић, предавање је држала педијатријска сестра Зорана Рајић која је присутнима описала како изгледа посета патронажне сестре и који је њен задатак.

 

На предавању је речено да је долазак из породилишта сам по себи колико леп због новог члана породице, толико и стресан за родитеље који су се по први пут остварили у тој улози. Педијатријска сестра Зорана је истакла да је то прилика да се разјасне недоумице, поставе питања и провери да ли све до сада протиче у најбољем реду. Она је нагласила да је нега пупка једна од ствари која брине родитеље и која се уз доласке и савете педијатријске сестре, успешно превазилази.

 

Тема предавања била је и дојење и како изгледа нега породиље. Објашњена је предност коју дојење има како за бебу тако и за мајку, јер је формула мајчиног млека најбоља могућа и направљена за потребе њеног одојчета. Овом приликом је речено и колико је хигијена при дојењу важна и да је то начин да се превенирају проблеми који се током дојења јављају.

 

Следећи предавач Школе родитељства је др Раде Јагодић, специјалиста физикалне медицине који ће у уторак, 7. јуна говорити о психомоторном развоју бебе у првих години дана.

 

Улаз на предавања је слободан.