У великој сали Градске општине Звездара потписани су уговори за четрнаест посебних програма у области спорта које је на предлог Комисије за оцену програма у области спорта, Владан Јеремић, председник Општине, одобрио за финансирање средствима из буџета Градске општине Звездара, у укупном износу од 4 милиона динара.

У питању су спортске организације које имају седиште на територији oпштине Звездара и реализују посебне програме у области спорта.

 

Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је поздравио присутне и изразио здаовољство што се велики број програма односи на децу и младе, јер је спорт изузетно важан за њихов правилан раст и развој. Подржани су разни спортски програми  – борилачки спортови – бокс, џудо, кик-бокс, теквондо, затим, фудбал, рукомет, плес, бициклизам, мачевање, спорт особа са инвалидитетом. Највећи број посебних програма се односи на реализацију спортских кампова за спортски развој талентованих спортиста, а један програм се односи на унапређење заштите здравља спортиста и обезбеђивање њиховог адекватног спортско-здравственог образовања, посебно младих, укључујући и антидопинг образовање. Председник је истакао да се Србија поноси резултатима својих спортиста и да ће средства из буџета Општине омогућити великом броју спортиста са Звездаре да бесплатно или са умањеном ценом  похађају спортске кампове.

 

Састанку су присуствовали и чланови Већа Градске општине Звездара – Мирослав Лазић и Мирослав Мариновић, као и Младенко Стевановић, координатор Канцеларије за младе.