Градска општина Звездара поводом Дана општине (16. октобар), у сарадњи са „Пан театром”поклања грађанима општине Звездара бесплатне улазнице за две представе овог реномираног позоришта::

-16.10.2019. у 20 сати у „Пан театру”, Булевар краља Александра 298- представа „Колевке бајке за времена”

-17.10.2019. у 20 сати у „Пан театру”, Булевар краља Александра 298- представа „Аудиција-Како сам добила улогу”.

Заинтересовани грађани улазнице могу резервисати у четвртак и петак (10. и 11. октобра 2019.) позивом на број телефона 3405-980 у периоду од 9 до 13 сати.

Због великог интересовања Звездараца за бесплатне улазнице за представу „Опстанак” у УК „Вук Стефановић Караџић”, Градска општина Звездара је обезбедила и бесплатне улазнице за две представе у „Пан театру” како би што већи број становника Звездаре могао да ужива у представама позоришта са општине.

О представама:

„Колевке бајке за времена””

Текст и режија: Александра Ђурић. Играју:Саво Радовић, Александра Ђурић, Бојана Ђурашковић, Марио Шаран и Марко Милошевић

 Наслов представе је узет из стиха песме „Плава гробница“ Милутина Бојића, а сама представа „Колевка бајке за времена“ говори о херојским судбинама троје младих људи,о деци која су се нашла у вртлогу ратних збивања. Прича представе обухвата период од почетка Првог светског рата до доласка на Крф, до острва Видо…

Радња представе почиње1990.године, када прадеда Милан слави рођендан са својом породицом. Док прослава још траје, он се повлачи у свој кутак на тавану, препун успомена. Придружује му се и праунук Марко, са којим прадеда Милан има однос пун поверења и разумевања.

Прадеда Милан, сетан и емотиван почиње да чита свој дневник, којег је годинама писао…

Ликови помињу, кроз дијалоге и исповести, историјске податке и чињенице, како би публика гледајући представу имала увид у узроке због којих је и дошло до збега у којима је страдало на хиљаде младих људи. На тај начин аутори желе да данашњој младој публици приближе кроз шта су пролазили њихови вршњаци, са циљем да поштују те младе људе који су својим нестварним родољубљем остварили боље сутра.

Трајање представе око 75 минута.

Аудиција- Како сам добила улогу“(кабаретска комедија)

Текст :Тијана Грумић. Режија: Мирјана Карановић. Музика и текст сонгова: Бранислав Пиповић. Сценографија: Иван Пантовић. Костим: Зора Миочиновић. Кореографија: Дамјан Кецојевић. Играју: Елизабета Ђоревска, Оливера Викторовић Ђурашковић, Бојана Ђурашковић

Комад „Аудиција – како сам добила улогу” је прича о три глумице без посла, које путују по Србији играјући своју комичну представу са играњем и певањем. Најмлађа од њих се још увек нада да ће постати члан ансамбла великог позоришта, док су две старије глумице одустале од великих снова, иако у себи имају снаге и енергије да се боре за пажњу и симпатије публике. Текст, инспирисан Чеховљевим причама, написала је Тијана Грумић. У њему се преплићу радња на сцени и дешавања из приватног живота три жене. Представа открива радост и тугу глумачког живота, поиграва се сценским жанровима-од комедије, водвиља, кабареа, до мелодраме.