Заменик председника ГО Звездара Драгана Ђурић данас је, са представницима руководства ГО Звездара поводом Дана општине, уручила новчану помоћ из Фонда Задужбине „Др Јелисавета и Др Иван Шеговић“ деци и младима без родитељског старања са пребивалиштем на подручју општине Звездара и њиховим старатељима. Догађају су присуствовали и Станко Гујаничић, заменик директора ГЦСР Београд и Наташа Попадијак, руководилац ГЦСР Одељење Звездара.

 

Драгана Ђурић је поздравила присутне у име Општине и рекла да је ово десета година заредом да Градска општина Звездара, захваљујући хуманим људима др Јелисавети и др Ивану Шеговићу, додељује новчана помоћ деци и младима без родитељског старања са пребивалиштем на подручју општине Звездара, истакавши да ће ова акција бити настављена и убудуће.

 

Свечаност су улепшали својим музицирањем на флаутама Уна Цицварић и Михајло Јовић, ученици Музичке школе „Владимир Ђорђевић“.

 

Поред новчане помоћи Општина је свако дете и учеснике програма даривала ранцем, а Волонетрски сервис Звездаре, у сарадњи са Удружењем „Хлеб живота” им је поклонио по пар уникатних ручно рађених патофни.

 

Помоћ од по 15.000 динара ове године је примило 20 деце и младих са Звездаре, а од 2013. године је на овај начин уручено више од 200 новчаних помоћи у укупном износу већем од три милиона динара.