Настављајући реализацију креативних радионица  у летњим месецима, Волонтерски сервис Звездаре током августа месеца, сваког четвртка почев од 5.августа, од 11 до 12,30 часова, организује Школу креативног кројења и шивења.

Школа је намењена суграђанкама/има свих генерација, а заинтересовани се могу пријавити на број телефона канцеларије Сервиса 011/286 44 26 сваког уторка и четвртка од 9 до 14 часова до попуне предвиђених места од 12 полазника.

Уз помоћ креативних волонтерки Гордане и Александре, радионице ће бити прилика да се полазници упознају са неопходним алатом, материјалима и њиховим „особинама“, правилима кројења, „фирцања“ и рада на машини за шивење. Полазници ће моћи да науче како да од материјала који имају у кући (столњаци, чаршави, мајице, фармерке) и материјала који је обезбедила Општина, могу да направе одевне  (тајландске панталоне, сукње, шортсеве, торбе) и предмете за животни простор (украснe јастучићe, надстолњаке, подлоге за чиније, чаше и сл.) и неизбежне- заштитне „ковид маске“.

Све што буду направили, полазници Школе креативног кројења и шивења могу да понесу кући као поклон или „мустру“ за даљи рад. Уколико буде интересовања, планирани су и напредни курсеви.

Ову активност је подржала Канцеларија ОЕБС Мисије у Србији на тај начин што је донирала једну портабл машину за шивење.

Курс је бесплатан а радионице се организују у складу са актуелним епидемиолошким мерама.