Председник ГО Звездара Милош Игњатовић присуствовао је манифестацији „Пролећни базар“ којa је одржана у суботу, 11. јуна 2016.године у дворишту Боравка за децу „Оница“.

На постављеним штандовима деца и учитељи боравка „Оница“ представили су своје радове, уметничке рукотворине, деца су приказала и учила присутне разним креативним вештинама које су научили током године, а вредне маме припремиле су послужење, приказујући такође своје вештине и умећа. Било је и размењивања рецепата.

Мото овог базара је Иницијатива, коју су покренули родитељи, деца и васпитачи боравка, за постављање чесме на оближњем игралишту “Шљункара”. Чесма би била од великог значаја за децу и родитеље јер се велики број деце свакодневно бави спортом на овом игралишту, а када се уморе и ожедне имају велики проблем јер нигде у близини не постоји чесма где би могли да се освеже.

Иницијатива је преко Комисије за родну равноправност председника ГО Звездара упућена ЈКП „Београдски водовод и канализација“, а заједничким акцијама се увек постижу најбољи резултати за добробит заједнице.

Грађани најбоље знају шта им недостаје у њиховом делу града, а ова иницијатива је путоказ за стварање бољих услова за бављење деце спортом.