Представа „Колевка бајке за времена“ биће изведена на сцениПан театра”, Булевар краља Александра 298, у недељу, 25.10.2020.  у 20 часова.

Текст и режију представе урадила је Александра Ђурић, а играју: Саво Радовић, Александра Ђурић, Бојана Ђурашковић, Марио Шаран и Марко Милошевић.

Наслов представе је узет из стиха песме „Плава гробница“ Милутина Бојића, а сама представа „Колевка бајке за времена“ говори о херојским судбинама троје младих људи, о деци која су се нашла у вртлогу ратних збивања. Прича представе обухвата период од почетка Првог светског рата до доласка на Крф, до острва Видо…

Радња представе почиње 1990. године, када прадеда Милан слави рођендан са својом породицом. Док прослава још траје, он се повлачи у свој кутак на тавану, препун успомена. Придружује му се и праунук Марко, са којим прадеда Милан има однос пун поверења и разумевања.

Прадеда Милан, сетан и емотиван почиње да чита свој дневник који је годинама писао…

Ликови помињу, кроз дијалоге и исповести, историјске податке и чињенице, како би публика гледајући представу имала увид у узроке због којих је и дошло до збега у коме је страдало на хиљаде младих људи. На тај начин аутори желе да данашњој младој публици приближе кроз шта су пролазили њихови вршњаци, са циљем да поштују те младе људе који су својим нестварним родољубљем остварили боље сутра.