На 25. Фестивалу позоришних игара деце Београда (градско такмичење у драмском стваралаштву) који је одржан 12. и 13. маја 2010. у УK „Вук Караџић”, у јакој конкуренцији од укупно 11 представа, убедљиву победу однела је драмска група Основне школе „Павле Савић” представом „Aна у земљи снова”.

Организатори овог традиционалног програма су Пријатељи деце Београда и Савез културно-уметничких друштава Београда, а покровитељ Секретаријат за спорт и омладину.

Овој представи додељене су и:
награда за режију – Бојана Симоновић и Весна Дукић,
награда за костимографију – чланови драмске групе
награда за женску улогу – Сташа Станковић за улогу Кристине и
награда за мушку улогу – Андреја Антанасијевић за улогу Лепог крокодила Лалета

Иначе, Бојана Симоновић и Весна Дукић, професорке српског језика у ОШ „Павле Савић”, су добро уигран тандем драмских педагога, који је са школском драмском секцијом освајао бројне награде на општинским, градским и републичким такмичењима претходних година.

Занимљиво је да у овој представи осим ученика ОШ „Павле Савић” активно учествују и бивши ученици и чланови драмске секције, сада већ средњошколци и студенти. Аутор текста представе „Ана у земљи снова” је бивша ученица школе, сада студентикиња завршне године права Ана Мартиновић, а избор музике поверен је Немањи Михајловићу, који је сада ученик првог разреда Седме београдске гимназије.

Млади глумци из „Павла Савића” одиграће ову представу и за вршњаке са Косова и Метохије који ће бити њихови гости у оквиру акције „Мала матура – велико срце”, а почетком јуна, као градски победници, представљаће Београд и Звездару на Републичком такмичењу у Убу.