Како би подигли свест друштва о значају борбе против насиља, Комисија за родну равноправност председника ГО Звездара у сарадњи са позориштем „Пан театар“ у недељу, 6.12.2020. у 20 сати ће емитовати представу „Сама је тражила“ чија је тема насиље над женама.

Представу је могуће погледати на:

https://www.youtube.com/watch?v=FRefevYLxjM&feature=youtu.be&ab_channel=Gradskaop%C5%A1tinaZvezdara

Представа је омнибус састављен од прича, монолога и исповести оних који су умрли. Аутори прича су драмски писци из Србије, Хрватске, Ирске и Шведске. Поред личних искустава, материјал коришћен као инспирација су и полицијски извештаји. Значајну подршку у стварању представе дала је и Весна Станојевић из Сигурне куће. У представи играју: Оливера Викторовић Ђурашковић, Бранка Стојковић, Маја Митић, Бојана Ђурашковић, Тијана Јанковић.

Емитовање представе „Сама је тражила” је једна од активности којом Комисија за родну равноправност председника ГO Звездара и ове године учествује у глобалној светској кампањи „16 дана активизма против насиља над женама”. Кампања је почела 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава се 10. децембра Међународним даном људских права.