У сарадњи са позориштем „Пан театар“, поводом светске кампање „16 дана активизма против насиља над женама”, на youtube-у ће бити емитована представа „Сама је тражила“ чија је тема насиље над женама.

Представа ће моћи да се погледа 25.11. и 6.12.2020. у 20 сати, а линк ка представи постављен је овде и на друштвеним мрежама;

https://youtu.be/oVp82KDgY4o

Представа „Сама је тражила” бави се насиљем над женама и рађена је као омнибус састављен од прича/монолога/исповести/поема оних које су умрле. Аутори прича су драмски писци из Србије, Хрватске, Ирске и Шведске, већина вишеструко награђивана за драмско писање, а поред личних искустава, материјал коришћен као инспирација су и полицијски извештаји.

При прикупљану грађе за ову представу позориште „Пан театар” је значајне податке добило од госпође Весне Станојевић из „Сигурне куће“ у Београду и сматра их партнером у овом пројекту.

Текстови: Маја Пелевић, Милан Марковић, Бранислава Илић, Данијела Кулезић – Вилсон, Бранка Стојковић и Јасна Јасна Жмак

Режија: Ксенија Крнајски; Музика: Иан Вилсон; Сц,/кост.: Милица Грбић Комазец; Сц. покр.: Дамјан Кецојевић; Светло: Војкан Гостиљац.

Играју: Оливера Викторовић Ђурашковић, Бранка Стојковић, Маја Митић, Бојана Ђурашковић, Тијана Јанковић

Емитовање представе „Сама је тражила” је једна од активности којом Комисија за родну равноправност председника ГO Звездара и ове године учествује у глобалној светској кампањи „16 дана активизма против насиља над женама“ коју обележава 1700 организација у преко 100 држава света. Кампања почиње 25. новембра Међународним даном борбе против насиља над женама и завршава 10. децембра Међународним даном људских права. 

Активности које Комисија реализује, у партнерству са ангажованим установама и појединцима, усмерене су на подизање свести друштва о значају борбе против насиља.