Нова група полазника Школе компјутера за сениоре почиње са учењем у среду, 14.октобра у 11,00 часова у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, Булевар краља Александра 395. Школу води Горан, волонтер Сервиса, а за сваког полазника,  обезбеђен је и приручник  за обуку Волонтерског сервиса Звездаре.

Посебан фокус обуке у Школи компјутера у наредном периоду биће обука старијих суграђана за коришћење интернета, скајпа и on-line  садржаја како би оснаживање и помоћ суграђанима да услове епидемије и социјалне дистанце проведу креативније и квалитетније. У време короне, које је истовремено и време изолације и самоизолације, усамљености и депресије,показало се да су у предности сви они суграђани којима су доступни садржаји путем интернета и у дигиталној форми.

Заинтересовани могу да се пријаве путем телефона 286 44 26, сваког дана од 10,00 до 14,00 часова. Ради се у групама до 6 полазника. Једна радионица траје 90 минута а циклус обуке започет 14.октобра трајаће до краја децембра 2020.године. Они који имају лап топ, могу да их понесу на часове едукације.

Обука је бесплатна. Техничке услове је обезбедила ГО Звездара.