Пријемни испит за децу узраста од 7-9 година за издвојено одељење Основне музичке школе „Владимир Ђорђевић“ одржавају се у сали Месне заједнице „Миријево”, Школски трг бр. 2, у среду 4. септембра у 10 и 17 сати и нису потребне никакве претходне пријаве.

Председник Градске општине Звездара Едип Шерифов овим поводом је 04.09.2013. посетио Месну заједницу „Миријево” и присуствовао почетку пријемних испита.

Едип Шерифов је рекао да дуго постоји идеја да се отвори музичка школа у Миријеву, јер се још пре пет година директорка Музичке школе „Владимир Ђорђевић” обратила овим поводом, али је тек сада нађен адекватан простор захваљујући великој помоћи Града Београда и Министарства. Он је рекао да је Миријево велико насеље које ће овом музичком школом добити један нови квалитет и да ће се сви трудити да овде пруже деци све услове које могу да имају у савременом свету, а људи из Музичке школе су ту да их науче да свирају. Едип Шерифов је рекао да мисли да сада овај простор Месне заједнице живи на један адекватнији и квалитетнији начин. Општина је дала простор, Град Београд и Министарство просвете су га опремили, у њему постоје сви потребни инструменти.

Катарина Азањац, директорка Музичке школе „Владимир Ђорђевић” је рекла да им је у сусрет изашла Општина Звездара, која има осећај и разумевање пре свега за културу и да је једино напредовање становништва могуће уз повећање нивоа културе, као и да су у Школи импресионирани и интересовањем родитеља и савета родитеља који схватају да је музичко образовање врло битно у развоју и формирању личности детета. Овде ће радити млади кадрови високошколског образовања који већ дуже време чекају у Београду на посао и који не морају да траже своју будућност у другој земљи, јер им је сада то пружено овде.

Деца ће сходно афинитетима и могућностима изабрати неки од инструмената: гитару, виолину хармонику или клавир.

Издвојено одељење Музичке школе у Миријеву ће почети да ради у септембру у Месној заједници „Миријево“ (тзв. „Старој школи“), Школски трг бр. 2, и радиће радним данима од 8-20 сати у просторијама на првом спрату.

Градска општина Звездара наставиће да обогаћује садржаје насеља Миријево, као и осталих простора звездарских месних заједница.