Центар за анализу ризика и управљање кризама са седиштем у Београду, у оквиру пројекта који реализује уз подршку чешког Удружења за евроатланску сарадњу (Jagello 2000) организује дводневни семинар на тему „Едукација у области приправности на ванредне ситуације у Београду са предлогом мера“.

Семинар ће бити одржан 26. и 27. новембра у просторијама Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77. На отварању семинара, у четвртак, 26. новембра, у 10 сати говориће др Зоран Јефтић, државни секретар Министрарства одбране, као и Слободан Шолевић, члан Градског већа и командант Градског штаба цивилне заштите.

Семинаром је предвиђена едукација до 20 полазника. Намењен је запосленима у државним органима, привреди и цивилним структурама који су најодговорнији за спречавање и санирање ванредних ситуација у Београду као што су пожари, хемијски удеси, епидемије, поплаве, масовни нереди…

Пројекат „Едукација у области приправности на ванредне ситуације на територији Београда са предлогом мера“ има за стратешки циљ асистирање надлежним органима локалне самоуправе, односно Скупштини града Београда, градским општинама и јавним предузећима, у креирању ефикасног координационог тела за приправност и одговор на кризне ситуације. То подразумева помоћ у изради и развоју плана за припрему и одговор на масовне несреће.

Предавачи на семинару су истакнути стручњаци у области безбедносног и кризног менаџмента, као и руководилац пројекта, проф. др Зоран Кековић.