Рок за пријављивање грађана за учешће у Акцији „За зеленији Београ”на Звездари је, у договору са ЈКП „Зеленило Београд”, продужен и траје до петка 24.06.2016. године.

Градска општина Звездара и ове године учествује у акцији „За зеленији Београд” коју реализује ЈКП „Зеленило Београд“ у сарадњи са градским општинама. То је четрнаестаа по реду акција у којој учествује 10 градских општина у пет категорија:

1. Најлепша зелена површина око стамбене зграде (блоковско зеленило)
2. Најлепши балкон
3. Најлепша зелена површина испред пословног објекта
4. Најлепше уређено школско двориште
5. Најлепше уређено двориште предшколске установе
Пријављивање грађана са Звездаре почело је 15. маја 2016.

Грађани Звездаре који желе да се пријаве или да укажу на неку од уређених зелених површина, могу то да учине:

– пријавом на телефон Сервисног центра ГО Звездара: 7850-350, сваког радног дана од 7.30 – 15.30 сати или слањем мејла на servisni.centar@m.zvezdara.org.rs од 00 – 24 сата.
– преко сајта ГО Звездара www.zvezdara.org.rs (рубрика „поставите питање“)
– путем мејла info@zvezdara.org.rs
Потребно је нагласити: категорију за коју се пријављује, име, презиме, адресу на којој се зелена површина налази и контакт телефон.

По пријему свих пријава, после 24. јуна, општинска комисија обићи ће пријављене и одабрати најбоље по категоријама на нивоу општине. За победнике на општини ће бити организовано свечано проглашење победника и уручење награда.

Општине ће комисији на нивоу града доставити своје победнике у 5 категорија такмичења. Освајачи првих места на општини учествују у такмичењу на нивоу града.

Завршна свечаност и проглашење победника на нивоу града одржаће се у просторијама ЈКП „Зеленило Београд“, Мали Калемегдан бр. 8, у првој половина јула 2016, након проглашења на општинама.

Градска општина Звездара је једна од десет београдских општина која активно учествује од почетка трајања ове лепе акције, која има за циљ да подстакне грађане да улепшају и зеленилом оплемене средину у којој живе, као и да учине да Београд буде што лепши.