Градски дочек Нове 2017. године, традиционална градска манифестација, одржаће се 15. децембра 2016. до 15. јануара 2017. године, под покровитељством Града Београда:

ТРГ ОТВОРЕНОГ СРЦА, 1. децембар 2016 – 1. фебруар 2017.

Одржава се по седми пут. Украшене дрвене кућице локалних занатлија, које ће на Трг републике поставити Београдска културна мрежа, концерти, рингишпили, санке и поклони, чиниће празнични кутак где ће се продавати широк асортиман сувенира, новогодишњег накита, декупажа, украса, играчака, кафе, чаја и других напитака, различити слаткиши и друге врсте прехрамбене робе. Сваке суботе и недеље у децебру Дечји културни центар ће изводити представе и програме за децу, уз велике певачке и забављачке звезде, хор „Чаролија” и анимацију деце.
Посебан сегмент програма биће продаја хуманитарних новогодишњих шоља, од чега ће цео приход ићи у хуманитарне сврхе.
Национална алијанса за локали развој (НАЛЕД) организоваће изложбену поставку аутентичних производа Србије, са фокусом на традиционалне рукотворине, као и представљање понуде различитих региона Србије и локалних брендова (Пирот, Сомбор, Ужице, Лесковац, Инђија и Панчево), уз јавне часове викендом, на тему традиције и демонстрације традиционалних техника. Такође, биће организоване и изложбе старих уметничких заната и рукотворина.

ЗИМСКИ ФЕСТИВАЛ „ICE@TAŠ”, 15. децембар 2016 – 15. фебруар 2017.
Након више деценија, поново ће бити отворено легендарно клизалиште на Ташмајдану. Клизалиште ће у одређеним терминима бити бесплатно са све грађане или за ђаке, уз пратећи музички програм свакога дана, расвету на стадиону, представе за децу, наступе мађионичара, а сваког петка одржаваће се „Retro party night” – са тематском музиком из педесетих, шездесетих, седамдесетих и осамдесетих година прошлог века.
Као посебан део програма, у Ташмајданском парку биће извођене бајке за децу и конструисан музички замак.

ТРГ БАЈКИ, 15. децембар 2016 – 15. јануар 2017. године.
На платоу испред Установе културе „Вук Стефановић Караџић”, по други пут ће бити одржана ова манифестација, где ће централни простор заузимати Кућа бајки, дрвена колиба у којој ће се свакодневно играти српске народне бајке и бајке Браће Грим, намењене како деци тако и одраслима. Поред Куће бајки, на тргу ће бити постављене тезге, на којима ће бити представљени стари српски занати и рукотворине, затим вењак и мало луткарско позориште.

КЛИЗАЛИШТЕ НА ТРГУ НИКОЛЕ ПАШИЋА, 15. (или 16) децембар 2016 – 1. фебруар 2017.
На тргу Николе Пашића биће постављено клизалиште које ће радити свакодневно са дневним уметничким програмима, спортским догађајима и наступима музичких бендова и ди-џеј-ева.

САВСКА ПРОМЕНАДА, 16. децембар 2016 – 15. фебруар 2017.
Дуж савске обале биће организовани разноврсни програми за децу и одрасле у духу новогодишњих празника. Концерти, хуманитарне акције, ватромети, такмичења и подела пакетића, учиниће овај део града местом празничне идиле. Манифестација ће имати и хуманитарни карактер, а од ове године „Београд на води” ће се укључити у акцију „Улица отвореног срца”, те ће Сава променада у недељу, 1. јануара 2017, постати „Променада отвореног срца”.
Набројане активности одиграваће се на новој пешачкој зони, која повезује галерију „Београд на води” са Сава променадом.
Концерти: Кики Лесендрић и Пилоти и Тропико бенд 29. децембар 2016.

ПРОСЛАВА НОВЕ 2017. ГОДИНЕ – ДЕЧЈА НОВА ГОДИНА, 16. децембар 2016 – 30. децембар 2016.
На Београдском сајму свакодневно ће се одржавати бесплатни програми за децу. Међу 39 планираних програма је 11 позоришних представа за децу градских дечјих позоришта, 18 музичко-сценских програма, од чега девет са новогодишњим представом, осам гала новогодишњих програма са наступима глумаца, водитеља, певача, хорова, оркестара и балета, као и два ексклузивна програма са познатим глумцима и певачима, учесницима ДКЦБ-овог фестивала Дечје београдско пролеће 2016.

ПРОСЛАВА НОВЕ 2017. ГОДИНЕ ИСПРЕД ДОМА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ, 30. и 31. децембар 2016.
Централни догађај манифестације „Београдска зима” у оквиру којег ће наступити највеће музичке звезде региона.
30. децембар: Бијело дугме и Аца Лукас
31. децембар: Бајага и инструктори и Плави оркестар

УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА, 1. јануар 2017.
Традиционални програм за децу хуманитарног карактера, који се одвија на простору од Светогорске до Улице Страхињића Бана. Манифестација ће се организовати и у највећем броју других градских општина до сада – Чукарица, Раковица, Сурчин, Младеновац, Обреновац и Савски венац.

ТРГ ОТВОРЕНОГ СРЦА,7. јануар 2017. Традиционално ломљење чеснице.

ПРОСЛАВА ПРАВОСЛАВНЕ НОВЕ ГОДИНЕ, 13. јануар 2017. разноврсни музички и дечији програми, који ће се одвијати испред Старог двора.

ТРГ ОТВОРЕНОГ СРЦА И КЛИЗАЛИШТЕ НА ТРГУ НИКОЛЕ ПАШИЋА, 1. фебруар 2017. Завршетак програма „Београдска зима”.

Програм градског дочека 2017. године