Традиционални пролећни хуманитарни базар одржава се у суботу, 1.јуна у О.ш.“Вељко Дугошевић“, Милана Ракића бр.41 на Звездари. Базар са темом „Етно региони Србије“ биће одржан од 10 до 13 сати у дворишту школе.

Весела и распевана атмосфера украсиће двориште школе у коме ће бити изведен културни програм који ће обухватити позоришну представу  редитељке Милице Пилетић и њене групе и наступ најмлађих чланова ансамбла „Коло“. Поред тога ученици школе ће продавати своје радове и  показати колико су музички и спортски надарени.

У оквиру Пролећног хуманитарног базара биће одржана и аукцијска продаја слика. Захваљујући академским сликарима, као и приватним колекционарима, на аукцији ће се наћи дела познатих сликара: Бранка Миљуша, Косте Бунушевца, Жељке Момиров, Драгана Здравковића, Јелене Ђокић, Јелене Неговановић, Душана Момчиловића, Јелене Поповић, Вере Бикицки, Јелене Дамњановић и других.

Сав новац прикупљен на аукцији, као и на Пролећном хуманитарном базару, намењен је за помоћ при лечењу Димитрија Васића, ученика ОШ „Вељко Дугошевић“. Једанаестогодишњи Димитрије ученик је петог разреда и већ неколико година бије тешку борбу за оздрављење. Његовој породици потребна је материјална помоћ за наставак лечења.

Хуманитарни пролећни базар подржан је од стране бројних компанија, организација, удружења као и јавних личности које ће својим присуством промовисати идеју хуманости и солидарности.