Звездарци/ке свих генерација којима је потребна помоћ и подршка или разговор у условима које намеће ванредно стање, могу се обратити сваког радног дана од 8,00 до 10,00 часова на телефон 3405- 906 како би њихова потреба за разговором са стручњаком био евидентиран. Њихов позив и основни подаци биће у року од 24 наредна сата прослеђени стручњацима волонтерима Волонтерског сервиса Звездаре који ће их контактирати.

Грађани се за помоћ Саветовалишта за појединце и породице могу обратити и путем меила на електронску адресу: volonterski.servis@zvezdara.org.rs.

На овај начин Саветовалиште за појединце и породице Волонтерског сервиса Звездаре Градске општине Звездара настоји да помогне заинтересованим суграђанима како да са што мање последица преброде време изолације, страха, неизвесности, доколице и усамљености. Предвиђена је и помоћ правника који ће обезбедити информације из области социјалних права.

Бесплатна и стручна психосоцијалну помоћ путем телефона намењена је посебно старијим суграђанима, породицама који негују непокретне, дементне и дугорочно болесне и немоћне чланове породице, родитељима и породицама са партнерским и проблемима ауторитета, са циљем превазилажења негативних последица на ментално здравље у време трајања ванредног стања.