Радионица Волонтерског сервиса Звездаре „Књига као лек“ са поднасловом „Књиге које траже читаоце“ биће одржана у четвртак, 29. октобра у просторијама Месне заједнице „Зелено брдо” (Булевар краља Александра 395).

Радионица ће трајати сат времена,  од 13 до 14 сати, и намењена је сениорима као и млађим генерацијама са циљем да се подсети на лековитост читања посебно у времену изолације и епидемије која захтева смањене социјалне контакте и дружење.

Радионичарка Милена Исаиловић, професор књижевности и песникиња, реализоваће ову активност – истовремено као радионицу, трибину и читаоницу. Учесници ће слушати фрагменте едукације, разговарати и читати изабране цитате из омиљене литературе како би заједно дошли до одговора и потврде зашто треба читати,  и посебно препоруке шта читати у  време епидемије која нам је донела много усамљености, неизвесности и страха .

За све учеснике волонтери Звездаре су припремили пригодне поклоне.

Заинтересовани за радионицу се могу пријавити у уторак 27. октобра од 9 до 14 сати на број телефона Сервиса 286 44 26. Број учесника је ограничен а коришћење заштитних маски је обавезно у складу са актуелним епидемиолошким мерама.