Радионица рециклажа Волонтерског сервиса Звездаре биће одржана у петак, 9.августа од 11,00 до 12,30h у Kанцеларији за помоћ особама са инвалидитетом (ул. Димитрија Туцовића 83). Волонтерке сервиса одржаће креативну радионицу на којој ће присутни имати прилику да се обуче и добију идеју шта све може да се нарави од пластичних кеса са којима често не знамо шта да радимо и још чешће грешимо када их бацамо.

Радионица ће бити једноставна и корисна рациклажа материјала који су често бескорисни у домаћинствима али и велики баласт за животну средину будући да пвц кесама треба неколико стотина година да се разграде у природи , веома су штетне за еко систем а њихова индустријска рециклажа је скупа.
Магичне рукавице, футроле за мобилне телефоне, цегери за пијацу, простирке и подметачи за столице- само су неки од предмета које је могуће направити од овог материјала. Ова мала вештина може постати користан хоби, прилика да направимо практичне поклоне за блиске особе и, уз све то, будемо корисни за нашу животну средину.
Улаз је слободан а организатори радионице, Волонтерски сервис Звзедаре и Kанцеларија за помоћ особама са инвалидитетом, поручују свим заинтересованим суграђанима који дођу на радионицу да понесу чисте пластичне кесе које ће бити креативно и корисно употребљене. Све што буде направљено на овом креативном учењу и дружењу, суграђани ће моћи да понесу са собом.