На позив Туристичке организације Београда Волонтерски сервис Градске општине Звездара ће у суботу увече од 18:30 до 20 часова са својим креативним радионичаркама организовати  интерактивну и креативну радионицу под називом „Чувајмо наше реке“ на Савском шеталишту.

 

Радионице су намењене суграђанима свих генерација, посебно најмлађим, са циљем да са „Карневала бродова“ пошаљу поруке зашто су  нам важне чисте реке које са свом својом лепотом као путеви повезују људе, градове и различите земље, зашто је важно бринемо о рекама, како због људи тако и због тога што су реке једино место за живот биљног и животњског света који у њима живи.

 

Радионице ће бити прилика за учеснике да, уз дружење и разговор о важности еколошке свести, исписују своје поруке на картонима у облику бродова и речних риба као и да праве бродове од папира у различитим бојама и старих новина а који су обележили детињство старије генерације.  Неке поруке ће завршити симболично у пластичним флашама које- неће бити бачене у реку. Све што направе на радионици, учесници ће понети за успомену са 17. Карневала бродова на Сави а најлепше поруке ће бити видљиве на импровизованој изложби на Савској променади.

 

Позивамо суграђане свих генерација, да посете радионицу са најмлађим члановима породице како би се заједно подсетили колико је важно да бринемо о својој околини као и да негујемо своју креативност и дружење. Материјал за радионицу је обезбедила Градска општина Звездара.