У току су радови на санацији и реконструкцији у више звездарских основних школа који су финансирани из општинског буџета.

Након уређења фасаде ОШ „Марија Бурсаћ“ које је финансирао градски Секретаријат за образовање, промењен је паркет у фискултурној сали те школе. За радове је издвојено 5,3 милиона динара.

У ОШ „Стеван Синђелић“ на Коњанику комплетно је реновирана школска кухиња. У те сврхе Општина Звездара издвојила је 2,5 милиона динара.  У непосредној близини школе у току је реконструкција дечјег игралишта и простора за одмор а поред ограде школе урађена је и реконструкција степеница.

Представници Општине Звездара, председник Скупштине Александар Ерор и чланови Већа Владан Јеремић и Александар Ђуричић посетили су ове две школе и изразили задовољство квалитетом урађених радова. Према њиховим речима ово је наставак активности на побољшању услова у звездарским школама.

Тренутно се изводе радови у основним школама „Павле Савић“, „Деспот Стефан Лазаревић“, и „Бошко Буха“. У питању су мањи радови па ће тако у ОШ „Павле Савић“ бити адаптиране свлачионице, у ОШ „Деспот Стефан Лазаревић“ санирано улазно степениште и дворишна ограда док се у  школи „Бошко Буха“ реновира цео један спрат школе.

Мањи радови урађени су и у основним школама „Десанка Максимовић“ и „Иван Горан Ковачић“ а у ОШ „Драгојло Дудић“ ускоро ће бити постављена ограда у оном делу где је нема како би деца била безбедна у школском дворишту.

У току је реконструкција ОШ „1300 каплара“ која обухвата комплетно уређење целог објекта и дворишта школе, замену свих инсталација, постављање нове ограде и уређење терена за одбојку, кошарку и фудбал. Средства за реконструкцију у висини од 174 милиона динара обезбедила је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.

У наредној години биће урађена још једна велика реконструкција, овог пута школе „Владислав Петковић ДИС“ у Великом Мокром Лугу. Средства за ове радове биће обезбеђена такође преко Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије.