Стручно-оперативни тим за заштиту и спасавање од епидемија и здравља људи Штаба за ванредне ситуације Градске општине Звездара, чији је руководилац Александар Ерор, председник Скупштине ГО Звездара, обавештава јавност о активностима ГО Звездара предузетим у петак, 1.5.2020. у складу са препорукама Владе Републике Србије и Градског штаба за внредне ситуације града Београда у вези са епидемијом Корона вируса (COVID-19), а након проглашења ванредног стања у Републици Србији:

Данас није вршена испорука намирница и других поручених добара нашим најстаријим суграђанима.

Волонтери Волонтерског сервиса Звездаре данас нису имали активности.

Ажурирана је табела евидентираних и активних волонтера за време ванредног стања. Прослеђена је табела Владе Републике Србије са евиденцијом броја волонтера, за 1.5.2020. (477 волонтера).

Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања није поднет ниједан захтев за кретање лица за време полицијског часа.

Достављена је евиденција Градском центру за социјални рад Београд за претходни дан, у вези са бројем преузетих пакета из Логистичког центра Штарк арена и бројем дистрибуираних пакета у складу са достављеним списковима од Градског центра за социјални рад на територији Градске општине Звездара.

Комунална инспекција ГО Звездара данас је имала пасивно дежурство.