Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић разговарао је са министром за спољашњу и унутрашњу трговину Томиславом Момировићем и том приликом истакао да Звездара као централна градска општина Београда, са око 170.000 становника (око 10% становништва града), је потпуно саобраћајно повезана са свим главним државним и регионалним саобраћајницама и потпуно покривена урбанистичким плановима а да је према најновијем попису једна од 6 општина у Србији са позитивним природним прираштајем становништва.

 

Јеремић је додао да на Звездари ради око 9. хиљада предузетника у око  5 хиљада активних предузећа, од чега су највише заступљене трговине на велико и мало (1811), док је остатак сличне структуре као и предузетници.

 

Звездара је туристички интересантна као дестинација за боравак и посету града Београда као европске метрополе, а туристима може да понуди Звездарску шуму са астрономском опсерваторијом и Баба Велкину шуму, рекао је Јеремић.

 

На састанку је договорено да министар Момировић  у наредном периоду посети Звездару и упозна се са радом једне од породичних фирми која успешно ради на Звездари већ више деценија.