Свечаност поводом четрдесете годишњице Спортског центра „Олимп“ окупила је бројне госте: бивше директоре, запослене, чланове савета за изградњу Центра, чланове спортских клубова, оне који су на Олимпу вежбали, дружили се и волели га.

„Олимп“ је опстао у четири државе током протеклих деценија, а прича о њему је прича о развоју спорта, општине Звездара и нашег града. Општина Звездара је издавач монографије о „Олимпу“ аутора Душка Антонића, која сеже у прошлост двадесетог века и доноси занимљиве приче и сећања на шири простор Звездаре.

Изабране текстове из монографије читао је глумац и књижевник Милан Цаци Михаиловић, а програм су употпунили хор ОШ „Ћирило и Методије“, најмлађи плесни пар школе „Наталија и Ивица“, као и стихови дечјег песника Драгомира Ђорђевића.

Други део програма, намењен најмлађима, дешавао се на клизалишту, уз костимиране уметничке клизаче, анимацију на леду, Деда Мраза, али и понеку причу из историје „Олимпа“. Разигране госте на „Олимповом“ рођендану одушевио је ватромет, који је приређен за сам крај.

Најлепше жеље и обећање да ће и даље чувати омиљени простор за игру и дружење јавно су „Олимпу“ упутили најмлађи посетиоци.