Волонтерски сервис Звездаре, национални „Шампион локалног развоја“, београдски „Пријатељ здравља старијих“…  обележиће свој седми рођендан у среду 14. фебруара у 12 сати у просторијама у Булевару краља Алексаѕндра 395.

Уз рођенданску торту и добро расположење окупиће се волонтери, корисници, сарадници, пријатељи Волонетрског сервиса Звездаре и функционери Општине, јер је рођендан прилика да се подсетимо пређеног пута , постигнутих резултата и остварених циљева.

Присутне ће поздравити г.Милош Игњатовић, председник Градске општине Звездаре, Волонтерског сервиса Звездаре и учесници у уметничком програму Оливера Викторовић Ђурашковић, глумица и виолониста Данило Анђелковић.

Пуних седам година,поред Звездараца/ки на Звездару долазе да волонтирају хуманисти са још 12 општина: Врачара, Палилуле, Вождовца, Раковице, Земуна, Новог Београда, Чукарице, Савског венца, Старог града, чак Младеновца, Гроцке, Лазаревца и Панчева.

За протеклих седам година на Звездари је било активно преко 250 волонтера у  5 дугорочних програма. У просеку, 40 волонтера месечно обезбеђује помоћ и подршку  за 250 појединаца од тога је око 40 корисника у кућним условима. За протеклих 7 година,Сервис је реализовао око 45.000 волонтерских сати и преко  18.000 услуга помоћи и подршке. Сервису се обраћају најчешће старији, немоћни и суграђани са инвалидитетом којима треба подршка у свакодневном функционисању. Волонтерска подршка је потребна и породицама које имају децу са инвалидитетом и различитим развојним проблемима или поремећене породичне односе.“

Координаторка ВСЗ Радмила Урошевић каже:

„Ми пружамо подршку у кућним условима, у просторијама Сервиса (где организујемо радионице, Саветовалиште за појединце и породицу), организујемо различите хуманитарне акције и дружења на територији наше општине и Београда“.

А о значају овог јединственог сервиса говоре признања: Волонтерски сервис Звездаре је национални „Шампион локалног развоја“ за 2013/14 годину, „Пријатељ здравља старијих“ за град Београд у 2016. и од децембра 2016. придружени члан националне мреже Хуманас која унапређује бригу за најстарије.